CONSTRUINT VINCLES – Economia social + empresa convencional

25/09/2017

 Impulsem la col·laboració entre l’empresa convencional i l’economia social convençuts de que junts, tots dos àmbits, i sobre tot els entorns on treballen, tenen molt a guanyar.

Sovint empresa social i empresa convencional es situen en eixos oposats. Tanmateix, comparteixen inquietuds, missions i visions respecte a l’impacte social que poden tenir en el context en el que treballen.

Partint d’aquesta hipòtesi l’any passat vam dur a terme la recerca titulada Nous Models d’Anàlisi de l’Impacte Social per al Desenvolupament Econòmic del Territori.  Aquest estudi es basa en dues premisses: la primera és que la col·laboració entre aquests dos sectors està esdevenint un factor estratègic en la creació de valor al millorar el seu impacte social, la seva competitivitat, l’accés a nous mercats i també com a lubricant d’innovació.  Per una altra banda, els actuals canvis culturals, econòmics i polítics han fomentat una creixent demanda per a que les organitzacions demostrin la seva implicació social.

L’objectiu d’aquest estudi és doncs proporcionar una eina útil, factible i adaptada que serveixi per identificar i mesurar l’impacte social derivat de les relacions de col·laboració entre les empreses convencionals i les entitats de l’economia social.

Aquest model té una orientació eminentment pràctica: ha de servir per visibilitzar la contribució social d’organitzacions que ja estan implicades amb el seu entorn, fomentar nous tipus de relacions col·laboratives, i impulsar una nova manera de mesurar l’èxit d’aquestes relacions en base al seu valor social. Alhora, també busca crear una xarxa relacional que promogui un desenvolupament més sostenible.

Per tal d’aconseguir aquests l’estudi planteja un seguit de preguntes: Quins tipus de col·laboracions estratègiques es poden establir? Quins són els beneficis esperats? Com mesurar-los?

Aquest estudi, finançat per la Diputació de Barcelona, està fet des de i per a les organitzacions que realitzen activitat econòmica, i per això ha sigut cabdal implicar a diferents representants dels dos sectors. Sense la seva implicació i suport no podríem haver identificat les 11 vies de col·laboració més factibles, els més de 30 potencials beneficis, i el centenar d’indicadors d’impacte social.

Aquí podeu trobar una versió resumida de de l’estudi.

 

Nous models analisi impacte social per al desenvolupament economic del territori

Aquest estudi és la primera fase d’una recerca de llarg recorregut. La segona part, que tindrà lloc dimarts 10 d’octubre, servirà per presentar l’informe i engegar col·laboracions intersectorials.

 

Construint vincles - empresa social i empresa convencional

Informació pràctica de la jornada

L’activitat és gratuita i inclou dinar, però és imprescindible apuntar-se en aquest formulari

Lloc: Centre Cívic La Gralla (Plaça dels Gegants, 1, Sant Boi de Llobregat)

Horari: de 13:30 a 16:30

Programa:

13:00 – 13:35h –  Inscripcions

  • Construcció del mur de presentacions

13.35 – 13.45h – Benvinguda a càrrec de Carcelén
13:45 – 14:15h – Dinar informal*​

  • Breu presentació de les conclusions de l’estudi “Nous models d’anàlisi de l’impacte social per al desenvolupament econòmic del territori” a ​ càrrec de Sergi Frías i Mercè Torras

14:30 – 15:45h –​ Dinàmica ”Construint vincles pel desenvolupament sostenible / amb impacte social”
15:45 – 16:15h – Espai de diàleg i debat sobre “Què cal treballar perquè les col·laboracions esdevingui una realitat?”
16:15 – 16:30h​ – Tancament i comiat

Aquesta jornada està finançada per la Diputació de Barcelona i organitzada conjuntament amb l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat. 

Vols rebre les nostres novetats?