Ja està disponible una mostra del Toolkit Coboi lab
El Nadal ja s’apropa i Coboi us vol deixar uns regals abans que comenci el 2019: una mostra del Toolkit Coboi lab! Us presentem 5 de les metodologies que conformen aquest recull d’eines metodològiques per facilitar processos de coideació i codisseny de projectes d’innovació social:
H3O
Aquesta metodologia facilita reflexionar sobre els aspectes necessaris perquè una idea pugui desenvolupar-se d’una manera lògica dins dels límits racionals, emocionals i instrumentals. També serveix com a recurs perquè els participants, en un context d’ideació en grup, puguin presentar-se a través d’un avatar. Reflexionant sobre tres aspectes concrets (Mans, Cap i Cor) serem capaços d’entendre la totalitat d’una idea o iniciativa a més profunditat.
Activem-nos com a 4H
Entendre CoboiLAB com a Laboratori d’Innovació Social públic que funciona basant-se en el model d’innovació de la quàdruple hèlix (4H) no és sempre una tasca fàcil per a aquells que no estan familiaritzats amb el concepte. Com podem aterrar tota aquesta terminologia que envolta la 4H de manera que sigui fàcil d’explicar i, al mateix temps, que els diferents actors que la componen (ciutadania, empresa, administració pública i centres de coneixement) se la facin seva i comencin a interactuar, col·laborar i generar un major impacte junts?
Heptàgon de priorització
Aquesta metodologia facilita l’organització i priorització individual d’idees, reptes, àrees de treball, etc. a través d’un imprimible en forma d’heptàgon. La posada en comú del heptàgons individuals permet identificar els temes més destacats que es poden abordar posteriorment de forma col·lectiva, facilitant així el consens i treball en equip.
Termòmetre
Aquesta metodologia facilita la definició d’un projecte sense haver de partir de zero. A partir d’un anàlisi comparatiu d’altres projectes o iniciatives del sector o àmbit d’interès, es comença a dissenyar el projecte agafant de referència els elements exitosos així com aquells aspectes que volem fer de manera diferent.
Pensa & Idea
Aquesta metodologia serveix per conceptualitzar, formalitzar i dissenyar qualsevol classe de projecte o idea d’impacte social. L’objectiu és convertir el resultat sobre paper d’aquest procés d’ideació en la base d’un possible full de ruta del projecte a desenvolupar. Més instruccions aquí.
Bones festes col·laboratives i feliç 2019!