Dona i Innovació: trobada amb dones líders mexicanes a Coboi lab

21/05/2024

El Divendres 17 de maig de 2.024 vam rebre al nostre laboratori a un grup de 10 dones mexicanes empresàries, emprenedores, investigadores, etc.

Moltes d’elles ja resideixen a Catalunya i ara estant localitzant-se i unint-se per fer xarxa i seguir avançant professionalment. 

 

Nous coneixements i nous contactes:

Durant una setmana, i de la mà de l’organització de la Mariana Reyna Ortega i la Marcela Reyna Ortega, han pogut apropar-se a diversos actors de l’entorn empresarial i innovador de Catalunya com, per exemple, la Fundació Telefònica i Coboi lab.

 

Durant la trobada a Coboi lab es van assolir els següents objectius:

  • Conèixer la realitat socioeconòmica del seu país.
  • Escoltar les seves pròpies experiències com a professionals i les dificultats que s’enfronten les dones migrants quan intenten projectar-se a altres països.
  • Compartir amb elles les particularitats de la nostra ciutat i el seu entorn, així com l’aposta de la nostra ciutat per l’emprenedoria femenina.
  • Explicar el naixement, evolució i missió de Coboi lab, així com la nostra visió 4H (empresa, centres de coneixement, ciutadania i administracions públiques).
  • Fer un tastet del nostre Mètode 4>17 com a metodologia per a la resolució de reptes de forma col·laborativa.

 

Flujo

 

La sessió va comptar amb la participació del Departament de Promoció de l’Empresa i el Comerç de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, representat per: 

  • Elisabet Latorre, 2a tinenta d’Alcaldia i regidora de Desenvolupament Econòmic.
  • Esther Dalmau, cap del Departament de Promoció de l’Empresa i el Comerç.
  • Susana Bueno, tècnica d’empresa del Departament de Promoció de l’Empresa i el Comerç.  

 

20240517_122452

 

A més, l’empresària santboiana Vanessa Cantero, va compartir la seva trajectòria amb les dones assistents, fent paleses necessitats, pors i reptes emprenedors totalment afins amb la resta de dones assistents i posant en valor els beneficis de formar part d’espais de trobada entre persones emprenedores.

 

20240517_123353

 

La seva experimentació amb el Mètode 4>17:

Durant la jornada les dones assistents van poder apropar-se i experimentar amb el Mètode 4>17.

Més concretament es van treballar els següents conceptes a través de diverses fitxes incloses al nostre Mètode i que es van adaptar a les inquietuds i reptes que solen aparèixer en el dia a dia d’una dona emprenedora, permetent-la actuar pautadament fins arribar a resoldre un repte empresarial d’una forma més pautada i conscient:

 

  • “Del repte a la idea” amb l’objectiu de sentir com d’important és “parar i observar” abans d’executar i així, com a dones emprenedores, detectar i entendre el problema que es vol solucionar amb el disseny i posada en marxa d’un nou producte o servei.  (Fitxa de referència núm. 01 “Definició del Repte” – fase d’observació).

 

20240517_112911

 

  • “Mapa d’actors: identificació i priorització” amb l’objectiu d’aterrar possibles totes aquelles relacions directes, indirectes o potencials amb actors que poden tenir més o menys influència i/o implicació en l’èxit del nou servei o producte que es vol llançar al mercat. (Fitxa de referència núm. E1.1 “Mapa d’actors: identificació” i E1.2 “Mapa d’actors: priorització” – fase d’observació).

 

20240517_113026

 

Resultats:

 

Dones Líders mexicanes assistents:
Propers passos:

Gràcies a aquesta nova relació amb la comunitat de dones líders mexicanes, així com d’altres relacions ja existents amb altres entitats i actors del territori, des de Coboi lab volem seguir investigant i prenent consciència del paper de la dona en entorns d’innovació.

Enllaços d’interès:

 

 


Amb el suport de:

diputacio

Vols rebre les nostres novetats?